Hakkımda

Fotoğrafım
İstanbul, Türkiye
Bu site aracılığıyla 30 yıllık tecrübemi sizlerle paylaşmayı amaçlıyorum. Yemek yapmak benim için bir tutku, bir zevk, bir aşkdır. Pratik ve değişik tariflerimle sizler için de öyle olması dileğiyle... Sevgiler

Tavuk Yemekleri


POLLO ALL LİMONE(limon soslu tavuk)

LİMON SOSLU TAVUK(pollo all limone)

3 parça 180 gr piliç göğüs, limon kabuğu, limon suyu, mantar, krema, az tavuk suyu, hardal, tane kırmızı biber, şarap.


YAPILIŞI: Unladığınız 3 parça tavuğu tavada sıvı yağda her iki tarafı kızarıncaya kadar kızartın. Kızarttıkdan sonra şarap ekleyip flambe edin. Daha sonra kızarttığınız tavukların içine tavuk suyu, krema, haşlanmış mantar, ince jülyen kesilmiç limon kabuğu, çeyrek limon suyu, hardal, tane kırmızı biber, az tuz ekleyip sos koyulaşıncaya kadar pişirip ve yanında haşlanmış sebze, elma dilim patates servis yapabilirsiniz.


                                                                 

                                                       
POLLO AL FERRİ
MALZEMESİ:Piliç göğüs,ıspanak,mantar,domates,patates tava

YAPILIŞI       :Bir tavada ıspanak sote et içine mantar soyulmuş
doğranmış domates tuz pul biber bunları sote ettikten sonra tabağa ser üstüne ızgarada pişmiş tavuğu yanında elma dilim patatesle servis yapın.



               
                       
POLLO AL VENEZİANA

MALZEMESİ:Piliç göğüs,badem(file badem)mantar,tiriyaki sos
krema,tuz,beyaz şarap.

YAPILIŞI    :Bir tavada az sıvı yağ 40 gr.dan 3 ad piliç göğüs ince kesilmiş unlayın tavada iki tarafı kızartın ve file badem ekleyin 20 gr.mantar ekle ve şarap ile biraz flambe et kırema tuz.tiriyaki sos ekle sos koyulunca yanında patates tava ve haşlanmış sebze ile servis yapın.




MEKSİKA USULÜ TAVUK SOTE


MALZEMESİ:Piliç but,bal,sirke,karbonat,tuz, acı toz kırmızı biber,acısso,esmer meksika fasulyesi,kaliforniya biberleri
                                  
YAPILIŞI     :Önce 2 ad. piliç butları mini kuşbaşı doğradıktan sonra bir gaba alın içine 75 gr. bal,2 çorba kaşığı sirke,1,5 çay kaşığı karbonat,1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve az acısso yeteri kadar tuz bunları iyice karıştırdıktan sonra yeşil,kırmızı sarı biberleri julyan doğradıktan sonra bir tavada az sızma yağda sotele ve tavuk karışımı ekle iyice onlarıda soteledikten sonra biraz daha acısso ve 2 çorba kaşığı esmer meksika fasulyesi ekle yanında patates cipsle servis yapın.
                                 

Bu Blogda Ara

Yemek Yapmak Sanattır

Yemek Yapmak Sanattır