ELMALI TARTMALZEMELER:
500gr.un
250 gr.margarin.
250 gr.krema
6 ad.yumurta
6 yemek kaşığı şeker
1 ad.rende limon kabuğu
1/5 ekşi elma
Y A P I L I Ş I: 500 gr. nortasını açın,5 ad. yumurta sarısı, 3 kaşık şeker, 1 ad rendelenmiş limon kabuğu ve erimiş 250 gr.margarini ekleyerek iyice yoğurun. Ardından yoğurduğunuz hamuru ve bir kalıba döşeyin (cheesecake kalıbı önerilir). Yaydığınız hamurun kenarlarını yukarı doğru uzatın. 180c fırında 10 dk.
pişirin. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın, daha sonra soğuyan hamurun üzerine dilimlenmiş elmaları sırayla dizin. Ayrı bir kapta 250gr krema, 3 yemek kaşığı şeker, 1 yumurta ve 1 yumurta sarısını
iyice çırpın. Karışımı hazırlamış olduğunuz tart hamurunun üzerine dökerek 150 c fırında 20 dk. pişirin. Soğuyunca üzerine pudra şekeri ekebilirsiniz.
MEYVELİ PANCAKE
500gr.un
250 gr.margarin.
250 gr.krema
6 ad.yumurta
6 yemek kaşığı şeker
1 ad.rende limon kabuğu
1/5 ekşi elma
Y A P I L I Ş I: 500 gr. nortasını açın,5 ad. yumurta sarısı, 3 kaşık şeker, 1 ad rendelenmiş limon kabuğu ve erimiş 250 gr.margarini ekleyerek iyice yoğurun. Ardından yoğurduğunuz hamuru ve bir kalıba döşeyin (cheesecake kalıbı önerilir). Yaydığınız hamurun kenarlarını yukarı doğru uzatın. 180c fırında 10 dk.
pişirin. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın, daha sonra soğuyan hamurun üzerine dilimlenmiş elmaları sırayla dizin. Ayrı bir kapta 250gr krema, 3 yemek kaşığı şeker, 1 yumurta ve 1 yumurta sarısını
iyice çırpın. Karışımı hazırlamış olduğunuz tart hamurunun üzerine dökerek 150 c fırında 20 dk. pişirin. Soğuyunca üzerine pudra şekeri ekebilirsiniz.
MEYVELİ PANCAKE
PANCAKE MALZEMESİ:Un, 2 yumurta, tuz, şeker, yoğurt, bal cornflakes, franbuaz, süt, kabartma tozu
YAPILIŞI: Bir mayonez tenceresinde un, yumurta, şeker, az tuz, az yoğurt, kabartma tozu, su ve sütü çırpma teliyle iyice çırpınız. Teflon bir tavada veya pan kek kalıbında iki tarafı kızaracak şekilde kızartıp bir tabağa alın. Pan keki iki şekilde servis yapabilirsiniz. 1- Arasına bal, reçel veya marmelat ekleyerek sunabilirsiniz. 2- Bir servis tabağında taze meyvelerin üzerine içine bal eklediğiniz yoğurdu dökün ve en üstünede cornflakes ekleyip yanında ılık süt ve franbuazla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
ARMUT TATLISI
YAPILIŞI :10 Ad. Armudu ortasını çekirdek bölümünü kabak oyacağıyla oyduktan sonra
yıkayıp bir tencerede 500 gr.şeker, 70 lik kırmızı şarap, az su ilave edip armutlar pişinceye kadar kaynatın. Pişen armutları soğumaya alın.
SONRA Başka bir tencerede 3 ad.yumurta 150 gr.şekeri kısık ateşte rengi koyulaşıncaya kadar çırpma teliyle karıştırın.75 gr. un ekleyip biraz daha karıştırın ve kaynamakta olan 500 gr. sütü bu karışıma ekleyin. İyice çırpın ve soğumaya alın. Karışımı soğuduktan sonra bir kısmını armutların oyuk yerine
doldurun, kalan kısmı da tabağa koyun. Armudu karışımın üzerine oturtup, üstüne çikolata sos dökün. Arzuya göre hindistan cevizi veya toz yeşil fıstık ekleyebilirsiniz.
yıkayıp bir tencerede 500 gr.şeker, 70 lik kırmızı şarap, az su ilave edip armutlar pişinceye kadar kaynatın. Pişen armutları soğumaya alın.
SONRA Başka bir tencerede 3 ad.yumurta 150 gr.şekeri kısık ateşte rengi koyulaşıncaya kadar çırpma teliyle karıştırın.75 gr. un ekleyip biraz daha karıştırın ve kaynamakta olan 500 gr. sütü bu karışıma ekleyin. İyice çırpın ve soğumaya alın. Karışımı soğuduktan sonra bir kısmını armutların oyuk yerine
doldurun, kalan kısmı da tabağa koyun. Armudu karışımın üzerine oturtup, üstüne çikolata sos dökün. Arzuya göre hindistan cevizi veya toz yeşil fıstık ekleyebilirsiniz.
PANNA COTTA
MALZEMESİ:Süt,kırema,şeker,çubuk vanilyajelatin
YAPILIŞI : 10 Porsiyon için 1 kg.kıremanın içine 1 ad.çubuk vanilya ve 250 gr şeker ekleyip ocakta kaynatın.Ayrı bir gapta 5 ad yaprak jelatin 250 gr sütü kısık ateşte jelatinler eriyinceye kadar çıpma teliyle iyice karıştırın.ve kaynayınca kaynamakta olan kıremanın içine ekleyin iyice karıştırdıktan sonra içindeki vanilyayı uzunlamasına ikiye bölün ve bıçağın tersiyle içinin çekirdeklerini çıkarın kremaya katın karıştırdıktan sonra krem kramel gaplarına koyun buzdolabına koyun 1 gün bekledikten sonra gabından çıkarıp framboğaz sos veya çikolata sos ile servis yapabilirsiniz.
NOT:Panna cottayı ters çevirip çıkarınca üstünde karabiber gibi tanecikler göreceksiniz bunlar
vanilyadır.Yadırgamayın.
T R E M İ S U
MALZEMESİ:Yumurta,süt,şeker,un,nescafe,kanyak,likör,savuyerdi (kedi dili bisküvi).maskarpone peynir,labne peyniri, krema,
YAPILIŞI : 12 Porsiyon için 3 ad yumurta ile 150 gr şekeri hafif ateşte rengi dönünceye kadar karıştırın 75 gr un ekleyin biraz daha karıştırın bu arada başka bir gapta 500 gr kaynayan sütü bu karışıma dökün ve iyice karıştırın soğumaya bırakın. NOT:Bu karışım vanilyada eklenirse profitirol içi olarakda kullanabilirsiniz. mikserde 700 gr kırema iyice koyulaşıncaya kadar çırpın.ve içine yukardaki karışımı ekleyin.2,5 yemek kaşığı nescafe 1,5 şişe kapağı ölçeğinde kanyak ekleyin 500 gr.maskarpone ve bulamassanız pınar labne peyniri ekleyip bunlarıda mikserde iyice karıştırın. Çukur bir gapta ılık su 1 ölçek kanyak az nescafe çok az şeker karıştırın. İster bir tepsiye ister yukardaki gibi bir kasede yapabilirsiniz.Dibine ince bir kırema üstüne ıslanıp sıkılmış kedidili bisküviyi dizin üzerine tekrar kırema ve bu işlemi üç kat yapın sevis yaparken üstüne az kakao ve yanında acıbadem likörü verebilirsiniz.(arzuya göre kedi dili yerine
ince kesimiş pandispanya da yapabilirsiniz.)
ince kesimiş pandispanya da yapabilirsiniz.)
LİMONLU CHEESECAKE
MALZEMESİ:6 Ad.yumurta,320 gr.şeker,750 gr.labne peyniri
1/2 burçak bisküvi,1 ad.limon,150 gr.tereyağı.
YAPILIŞI: 6 ad.yumurtanın sarısı ve beyazını ayırın önce yumurtanın
beyazını mikserde şanti haline gelene kadar çırpın.ve mikserden alın ve şekerle yumurtanın sarısını çırpın.sonra labne peyniri ekleyerek yavaş yavaş karıştırın rendelenmiş limon kabuklarunu ekle yarım limon sık ve yumurta beyazınıda ekleyin onuda iyice karıştırdıktan sonra.
Bir tavada 150 gr.tereyağını eritin tezgahın üstünde yarım bisküvüyü merdaneyle ufalayın ve erimiş tereyağını biküvüye ekle iyice yağı yedir veçizkek kalıbının dibine ser elle sıkıştır ve yukardaki karışımı kalıba dökün 160 c fırında 40 dk.pişirin.
NOT:Franboğaz veya çikolata sos veya karamel sos ile servis yapabilirsiniz.
İ R M İ K T A T L I S I
MALZEMESİ:İrmik,çam fıstığı,tereyağı,sıvıyağ,dil peyniri, tatlı şurubu,dondurma.
YAPILIŞI : 10 Porsiyonluk tatlı için 300 gr.tereyağı 300 gr sıvı yağı,yağ eridikten sonra 75 gr çam fıstığı rengi dönünceye kadar kavur.ve 1,5 kg. irmik ekle kısık ateşte 40 dk.onuda kavur ve başka bir tencerede tatlı şurup hazrayın sonra bir
teflon tavada 1 porsiyon olacak şekilde kavrulmuş irmiği koy
içine yeteri kada yani bir kepçe şurup ekleyip şurubu çekinceye kadar ateşte karıştır şurubu
çekince 15 gr.kadar dil peyniri eke onuda iyice yedirip bir kaıba koy ortasını aç bir top don-
durma koy servis tabağına ters çevir üstüne tarçın eke böye servis yapabilirsiniz.
teflon tavada 1 porsiyon olacak şekilde kavrulmuş irmiği koy
içine yeteri kada yani bir kepçe şurup ekleyip şurubu çekinceye kadar ateşte karıştır şurubu
çekince 15 gr.kadar dil peyniri eke onuda iyice yedirip bir kaıba koy ortasını aç bir top don-
durma koy servis tabağına ters çevir üstüne tarçın eke böye servis yapabilirsiniz.
NOT:İrmik tatlısını yukarda görüldüğü gibi bir kalıp yardımıyla içine dondurma koyarak servis
yapabilirsiniz.
V O L K O N İ K
MALZEMESİ:Çikolata,şeker,un,yumurta,,tereyağı
YAPILIŞI : 12 Porsiyonluk bir tencerede 300 gr.bitter çikolata, 250 gr. tereyağını eritin eriyince 300 gr.şekerde ekle iyice yedirdikten sonra ocaktan al 15 ad.yumurta sarısı 150 gr un iyice yedir ve miksrde çırpılan. Yumurtanın beyazınıda karıştır çırpma teliyle iyice karıştırın sonra içi yağlanıp unlanan kalıbın içine dökün 350 c fırında 4 dk. pişirin ve yanında dondurma ve çikolata sos yeşil fıstıkla servis yapın.
PROFİTİROL
MALZEMESİ:Un,Süt,Şeker,Vanilya,Yumurta,çikolata sos
YAPILIŞI :Bir tencereye 500 gr.su 1 ad.margarin az tuz
su kaynayınca 500 gr unu ekle ve iyice karıştırdıktan sonra bir tepsiye veya mermerin üstüne yayın
soğuduktan sonra toparlayıp 10 ad.yumurtayı ekleyip mikserle veya çırpma teliyle yumurtaları iyice
yedirdikten sonra şenti torbasıyla veya şanti sıkacağıyla yanmaz tepsiye sıkarak 180c fırında hafif
kızarıncaya kadar kızarttıktan sonra fırından alın .Bu hamurdan ekde yapabilirsiniz.
KIREMASI İÇİN :1 kg.süt bir tencerede kaynatın ve ayrı bir tencerede 250 gr.
şeker ve 3 ad.yumurta kısık ateşte devamlı karıştırarak rengi dönünceya kadar karıştırıp ocaktan
alın ve 100 gr.un ekledikten sonra iyice karıştırıp ve yanda kaynamakta olan sütüde bu karışımın
içine aktadıktan sonra 1 ad. vanilya ekleyip iyice karıştırp yukarda hazırlamiş olduğumuz hamurun
içine tersden delip şanti torbasıyla sıkıp servis tabağına 1 porsiyon koyup üztüne çikolata sos ile
servis yapıverin.
MALZEMESİ:Un,Süt,Şeker,Vanilya,Yumurta,çikolata sos
YAPILIŞI :Bir tencereye 500 gr.su 1 ad.margarin az tuz
su kaynayınca 500 gr unu ekle ve iyice karıştırdıktan sonra bir tepsiye veya mermerin üstüne yayın
soğuduktan sonra toparlayıp 10 ad.yumurtayı ekleyip mikserle veya çırpma teliyle yumurtaları iyice
yedirdikten sonra şenti torbasıyla veya şanti sıkacağıyla yanmaz tepsiye sıkarak 180c fırında hafif
kızarıncaya kadar kızarttıktan sonra fırından alın .Bu hamurdan ekde yapabilirsiniz.
KIREMASI İÇİN :1 kg.süt bir tencerede kaynatın ve ayrı bir tencerede 250 gr.
şeker ve 3 ad.yumurta kısık ateşte devamlı karıştırarak rengi dönünceya kadar karıştırıp ocaktan
alın ve 100 gr.un ekledikten sonra iyice karıştırıp ve yanda kaynamakta olan sütüde bu karışımın
içine aktadıktan sonra 1 ad. vanilya ekleyip iyice karıştırp yukarda hazırlamiş olduğumuz hamurun
içine tersden delip şanti torbasıyla sıkıp servis tabağına 1 porsiyon koyup üztüne çikolata sos ile
servis yapıverin.