ÇERÇİ ÇORBASI
MALZEMELER:
Misket Köfte
Tuz, Karabiber
Tereyağı
Knoor tavuk suyu
Knoor tavuk suyu
YAPILIŞI: Küçük bir tencerede yukardaki sebzeleri küp veya uzun ince şekilde doğrayın. İyice kavurun ve su ekleyerek kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra içine küçük misket köfteleri, kuzu etini, tuz, karabiber, tereyağı, bulyon, 6-7 adet makarnayı da ekleyerek etler pişinceye kadar kaynatın. (Arzuya göre meksika fasulyeside eklenebilir) Sıcak servis yapın.
Minestrone (İtalyan Sebze Çorbası)
MALZEME :
kavur kavurduktan sonra su, tuz ve bulyon ekleyip kaynatın. Sıcak olarak servis yapın, servis yaparken üstüne permezan peyniri eklemeyi unutmayın. (Permezan peyniri çorbanıza ayrı bir lezzet verecektir.)
LİMON ÇORBASI
MALZEMELER:
Margarin yağ
Un
Limon
Krema
Bulyon
Tuz
YAPILIŞI
Bir tencereye margarin yağını eritin, unu ekleyip biraz kavurduktan sonra soğuk suyu ilave edin ve kaynayıncaya kadar yavaş yavaş karıştırın. Ayrı bir yerde limonu rendenin ince tarafıyla rendeleyip, rendelenen kabukları çorbanın içine dökün. Kalan limonu sıkıp, limon suyunu çorbaya ekleyin. Renk vermesi için az bir miktar zerdeçal, tuz ve bulyon ekleyin. Biraz daha kaynatıp altını kapatın. Daha sonra kremayıda ekleyip sıcak servis yapın.
Margarin yağ
Un
Limon
Krema
Bulyon
Tuz
YAPILIŞI
Bir tencereye margarin yağını eritin, unu ekleyip biraz kavurduktan sonra soğuk suyu ilave edin ve kaynayıncaya kadar yavaş yavaş karıştırın. Ayrı bir yerde limonu rendenin ince tarafıyla rendeleyip, rendelenen kabukları çorbanın içine dökün. Kalan limonu sıkıp, limon suyunu çorbaya ekleyin. Renk vermesi için az bir miktar zerdeçal, tuz ve bulyon ekleyin. Biraz daha kaynatıp altını kapatın. Daha sonra kremayıda ekleyip sıcak servis yapın.
BALIK ÇORBASI
MALZEMESİ:Filato balık,soğan,havuç,kırmızıbiber,defne yaprağı,tuz,tanekarabiber,patates,tarhun otu,
krema,balık baharatı,dere otu,kızarmış ekmek.
YAPILIŞI :Bir tencerede ince doğranmış soğan, ve havuç, defne yaprağı, kırmızı biber, az sıvıyağ ,ile kavurun yine ince doğranmış patates
tane karabiber biraz daha çevir ve suyunu ver.kaynasın kaynadıktan sonra küp kesilmiş fileto balığı ekle .Ayrı bir çukur gapta
un krema az su karıştır ve çorbayı bağla tuz balık baharatı ekle ve iyice kaynasın servis yaparken sarımsaklı kızarmış ekmekle
servis yapın arzuya göra içine ince doğranmış dere otu ekleyebilirsiniz.
krema,balık baharatı,dere otu,kızarmış ekmek.
YAPILIŞI :Bir tencerede ince doğranmış soğan, ve havuç, defne yaprağı, kırmızı biber, az sıvıyağ ,ile kavurun yine ince doğranmış patates
tane karabiber biraz daha çevir ve suyunu ver.kaynasın kaynadıktan sonra küp kesilmiş fileto balığı ekle .Ayrı bir çukur gapta
un krema az su karıştır ve çorbayı bağla tuz balık baharatı ekle ve iyice kaynasın servis yaparken sarımsaklı kızarmış ekmekle
servis yapın arzuya göra içine ince doğranmış dere otu ekleyebilirsiniz.
KEŞKEK ÇORBASI
MALZEMESİ: Aşurelik buğday,kuzu eti,tereyağı,tuz,tavuk bulyon kırmızı toz biber
YAPILIŞI :Aşurelik buğdayı akşamdan ıslayınve ertesi gün iyice yıkadıktan sonra bol suyla haşlayın içine (arzuya göre)kemikli kuzu eti,kemiksiz ince doğranmış dana eti veya tavuk iyice
haşlanıp nişastasını bırakıncaya kadar kaynatın sonra kemikli eti içinden çıkar etleri kemikten sıyırıp tekrar buğdayın içine ekleyin yeteri kadar tavuk bulyon ve tuz ekledikten sonra başka bir tavada tereyağını eritip içine kırmızı toz biber biraz yaktıktan sonra çorbanın üstüne dökün iyice karıştırdıktan sonra sıcak servis yapın.
DÜĞÜN ÇORBASI
MALZEMESİ:Margarin,un,mini kuşbaşı et,kırmızı toz biber
tereyağı,tuz,tavuk bulyon.
YAPILIŞI :Margarini erit aldığı kadar un biraz kavur ve su ekle
iyice kaynayıp çorba kıvamına gelince altını söndür ve
bir tavada tereyağını erit kırmızı toz biber yaktıktan son-
ra çorbanın içine dök ve mini kuşbaşı etleride haşlayıp
çorbaya ekleyin öyle servis yapın.
ZUPPA PEVEZE
1 Ad.yumurta,2 kepçe etsuyu,1 yemek kaşığı domates sos,az tuz,az tane karabiber.az
kıyımış maydanoz,1 fincan kırmızı şarap,
Çukur bir tavada yumurta hariç yukardaki malzemeleri koyup kaynadıktan sonra
yumurtayı bütünce bu karışıma kır az piştikten sonra derince bir çorba kasesinde yanında
kızarmış ekmekle servis yapabilirsiniz.
ZUPPA DI PESCE
2 Ad.halka kalamar,4 ad.iç midye,3 ad.ortaboy karides,2 parça fileto balık,domates sos,soğan,
sarımsak,tane karabiber,balık baharatı,
Bir tavada az sıvıyağ az tereyağı 2 diş sarımsak ince doğradıktan sonra hafif kavurunca ince
kıyılmış soğan bunarı kavurduktan sonra kalamar,midye,karıdes ekleyip rengi dönünce
domates sos tuz,karabiber,yeteri kadar su balık baharatı iyice kaynadıktan sonra unlanmış
2 parça fileto balığı ekeyip az maydanoz ekle kaynadıktan sonra çukur bir tabağa al
yanında sarımsaklı ekmele servis yapabilirsiniz.