Hakkımda

Fotoğrafım
İstanbul, Türkiye
Bu site aracılığıyla 30 yıllık tecrübemi sizlerle paylaşmayı amaçlıyorum. Yemek yapmak benim için bir tutku, bir zevk, bir aşkdır. Pratik ve değişik tariflerimle sizler için de öyle olması dileğiyle... Sevgiler

Et Yemekleri

SALTİN BOCCA



MALZEMESİ:Dana kontrafile
                        Dana jambon
                        Kaşar peyniri
                        Dömüglas sos
                        Şarap

YAPILIŞI    :Dana konrafileyi biftek gibi ince kesip et döveceğiyle ince dövdükten sonra üstüne bir dilim kaşar peyniri ve bir dilim dana jambon sonra bifteği ikiye katlayıp yanları bıçak yardımıyla ezerek yapıştırın.bir porsuyon iki adat bunları unlayıp bir tavada az sıvı yağda iki tarafını kızart sonra az şarap eklyin flambe edin şarap çekince bir kepçe dömüglas sos koyun.Yanında fettuçini makarna veya patates tavayla servis yapabilirsiniz.

NOT:Dömüglas sos olmadğı yerde bir kepçe su ve soya sos  veya tiriyaki sos ile tatlandırabilirsiniz.
                       


ROZİ BONFİLE


MALZEMESİ:200 Gr.bonfile
2 diş sarımsak
1Küçük soğan
2ad sivri biber
20 Gr.jambon
20 Gr.kaşar peyniri
1ç.kaşığı tuz
1T.kaşığı pul biber




YAPILIŞI:Bir tavada yukardaki malzemeleri bonfile hariç hepsini sote et ve bonfileyi yandan
bıçakla del ve bu malzemeyi içine doldur.Dolma gibi olsun ve ızgaraya koy
iyice pişsin pişdikten sonra tahtanın üstüne al ve yan kes.Tabağa koyduktan sonra
az arzuya göre sos dök.Ve yanında safranlı rizottoyla servis yap.


NOT:Rizotto olmayan yerde haşlanmış sebze soteyle servis yapabilirsiniz.






STEAK AL ÇİPOLLA PORÇİNİ
( köri ve poçini mantarlı bonfile)


MALZEMESİ:Kuru soğan
porçini mantar
köri
tuz
bulyon
zencefil
pul biber


Y A P I L I Ş I:Bir tavada piyaz doğranmış soğanı az sote yap.Önceden ıslatılıp
yumuşatılan porçini mantarı ekle ve 1 buçuk çay kaşığı köri ve
1 çay kaşığı pul biber ve tuz ekle iyice sote et ve ızgarada pişen
bonfileyi üstüne koy ve bonfilenin üstüne 1 fıske zencefil serp
yanında haşlanmış sebzeyle servis yapın.






AL ÇİPOLLA FUNGİ
(mantar soslu bonfile)

MALZEMESİ : 180 gr bonfile, arpacık soğan, mantar, domi glas sos tuz biber elma dilim patates.


YAPILIŞI : Soğanları önceden yağda biraz çevirin (arpacık soğan yoksa normal soğanı jülyen doğra) mantarıda ekleyerek soteledikten sonra domi glas sos, tuz ve biber ekleyip kaynatın. Sos koyulunca ızgarada pişen bonfileyi sosun içine koyun
Sosu biraz çekince tabağa alıp sonra yanında elma dilim patates ile servis yapın.
Not:fetucine veya spagetti ilede servis yapabilirsiniz.






PAPER STEAK
( ACI SOSLU BONFİLE)


MALZEMESİ : 200 gr bonfile, kuru soğan, yeşil biber, urfa biberi kuru, tane karabiber,domi glas sos, tuz




YAPILIŞI : Sos için bir tavada yağ ve sıçandişi kuru soğan karamalize oluncaya kadar kavrulur. Karışıma ince kıyım yeşil biber, kuru urfa biberi ve dövülmüş tane kara biberde eklenerek iyice sote edilir ve içine domi glas sos, az et suyu ve tuz ekleyip iyice kaynatılır. Izgarada pişen bonfileyi sosun içine alıp birazda bu şekilde pişirin. Servis tabağına alıp üzerine sosu dökün ve yanında haşlanmış sebze, elma dilim patates ile servis yapabilirsiniz.


    


ÇÖKERTME KEBABI


MALZEMESİ: 200 Gr. dana eti,     
tatlı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı
pul biber 1 çay kaşığı
tuz az
karışık köfte baharatı 1 tatlı kaşığı
süt 100 Gr.
biber salçası 1 yemek kaşığı
sıvı yağ 1 yemek kaşığı
patates 1 adet
yoğurt 2 yemek kaşığı
domates sos 2 yemek kaşığı
domates 4/1 ad
sivri biber 1 ad




YAPILIŞI: Dana etini ince jülyen doğra ve sıvı yağ,pul biber,toz biber,tuz,süt,biber salçası
köfte baharı bunlarla iyice marine et bir gün önce olursa daha iyi olur.Sonra bir
tavada bu etleri iyice sote et ve patatesi kibrit çöpü gibi doğra kızgın yağda kızart
tabağa koy üstüne sote ettiğin eti koy etrafına sırayla yoğurt domates sos
ızgarada pişmiş domates ve biber koy üstüne maydanoz koy ve servis yap.








BEĞENDİLİ KEBAP

( HÜNKAR BEĞENDİ)




MALZEMESİ:Kuşbaşı et sokumdan
Soğan
Salça
Kabuk tarçın
Defne yaprağı
Yıldız anason
Tere yağı
yanmış şeker
Tuz
Pul biber






YAPILIŞI: Bir tencerede iki ad soğanı kuş başı doğra sıvı yağla iyice kavurdukdan sonra 1 kg.kuşbaşı eti ekle suyunu bırakıp çekene kadar kavurduktan sunra salça ekle iki karışım kavurduktan sonra sıcak suyunu ver tuz,iki kalem tarçın 3 yaprak defne yaprağı 1 tatlı kaşığı yıldız
anason 30 dk piştikten sonra bir tavada az şeker yakıp ekle.Arzuya göre 2 çay kaşığı pul
biber 20 dk. piştikten sonra altını kapat.

BEĞENDİ İÇİN :Üç adet bostan patlıcanı ocakta közle közledikten sonra kabuğunu soyduntan sonra bir tavada tereyağ ile sote et az un ve az süt tuz,beyaz kara biber ve kaşar peyniri
bunları iyice sote ettikten sonra tabağa al ortasın havuz gibi açtıktan sonra beğendiyi
koy üstüne koyduktan sonra maydanozla süsle yandada közde pişmiş sivri biber ve
domatesle servis yapabilirsiniz Afiyet olsun.







KAFKAS  PİRZOLA


MALZEMESİ:Kuzu pirzola,sarımsak,saoğan,mantar,sivri biber
domates,tuz.pul biber.


YAPILIŞI : Tavada az sıvı yağ sarımsak ince doğranmış soğan bunları biraz sote ettikten snra 2 ad sivri biber 4 bölünmüş mantar ve soyulup doğranmış domates tuz arzuya göra az pul biber bunları iyice soteledikten sonra ovel bir güvece alın ve ızgarada pişen pirzolayıda üstüne koyup servis yapın.







PATLICAN YATAĞINDA IZGARA KÖFTE



MALZEMESİ:Izgara köfte,patlıcan ,patates tava,sebze


YAPILIŞI : Patlıcanları ocakta delikleyerek yakın ve soydukdan sonra tavada tereyağı tuz pul biberle sote et tabağa aldıktan sonra ızgarada pişen köfteleri üstüne koy arzuya göre köftelerin üstüne az domates sos dökebilirsinizyanında patates tava ve
haşlanmış sebze ile sevis yapın








PATLICANLI KAŞARLI KÖFTE

MALZEMESİ:Patlıcan.soğan,domates,tuz,et bulyon,kaşar peynir pul biber ızgara köfte,


YAPILIŞI : Tavada az sıvı yağ piyaz doğranmış 1 soğan biraz sote et ve kuşbaşı doğranmış patlıcan ekle ve soyulup doğranmış domatesi ekle yarım kepçe su ekle tuz bulyon pul biber ekledikten sonra ağzını kapayın iyice pişsin.Izgarada pişmiş 2 adet büyük boy köfte tabağa aldıktan sonra patlıcan soteyi üstüne dök onun üstüne kaşar peyniri koyu fırına sürün varsa pürvüzle kaşarı yakabilirsiniz yanında brokkoli ile servis yapın.



DUMRUL        KÖFTE


MALZEMESİ:Normal köfte harcı.kaşar peyniri,galate unu
                                                                               yumurta,un.domates sos,

          YAPILIŞI: Normal bildiğimiz köfteyi yoğurduktan sonra içini oyup kuşbaşı kesilmiş kaşar
                           peyniri koyup tekrar kapatıp yuvarlak biçimlendirdikten sonra fırında 8-10 dk.
                           pişirdikten sonra soğumaya alalım ve soğuduktan sonra önce un ,yumurta
                           galate unu ile pane yapıp yağda 1 dk kızardıktan sonra yanında domates sos
                           ve haşlanmış sebze patates tava ile servis yapabilirsiniz.

Bu Blogda Ara

Yemek Yapmak Sanattır

Yemek Yapmak Sanattır