Hakkımda

Fotoğrafım
İstanbul, Türkiye
Bu site aracılığıyla 30 yıllık tecrübemi sizlerle paylaşmayı amaçlıyorum. Yemek yapmak benim için bir tutku, bir zevk, bir aşkdır. Pratik ve değişik tariflerimle sizler için de öyle olması dileğiyle... Sevgiler

mezeler

  ACUKA

         Zeytin yağı,kişniş,karabiber,ceviz içi,biber salçası,sarımsak,kimyon,antep salçası.


             E G E           P A T L I C A N I

       Bostan batlıcanı şişledikten sonra ateşte pişirdikten sonra ortadan ikiye böl ve içini bir çatalla
 biraz tırmaladıktan sonra üstüne beyaz peynir rendesi ve zetinyağı içinde dövümüş sarımsak serpip
 servis yapabiirsiniz.

        C İ V E S

 MAZEMESİ:Azman kara lahana,soğan,al biber,tuz,zeytinyağı

YAPILIŞI    :Taze karalahana yaprakarını yıkayıp kaynar suda az haşlayıp buzlu suyun içine aldıktan
                       sonra bir tavada soğanları piyaz doğrayıp zeytin yağ ile biraz soteledikten sonra kırmızı
                       al biberleri biraz kalın keserek soğana ekleyip soteledikten sonrada lahanalarıda
                       süzdürüp kalın doğrayıp bu soteye ekle ve az miktarda tuz iyice soteedikten sonra
                       soğumaya al.    Soğu veya sıcak servis yapabilirsiniz.

       CİVES
                      

          
TAVUK CİĞERİ
            
     

Bu Blogda Ara

Yemek Yapmak Sanattır

Yemek Yapmak Sanattır