Zeytin yağı,kişniş,karabiber,ceviz içi,biber salçası,sarımsak,kimyon,antep salçası.
E G E P A T L I C A N I
Bostan batlıcanı şişledikten sonra ateşte pişirdikten sonra ortadan ikiye böl ve içini bir çatalla
biraz tırmaladıktan sonra üstüne beyaz peynir rendesi ve zetinyağı içinde dövümüş sarımsak serpip
servis yapabiirsiniz.
C İ V E S
MAZEMESİ:Azman kara lahana,soğan,al biber,tuz,zeytinyağı
YAPILIŞI :Taze karalahana yaprakarını yıkayıp kaynar suda az haşlayıp buzlu suyun içine aldıktan
sonra bir tavada soğanları piyaz doğrayıp zeytin yağ ile biraz soteledikten sonra kırmızı
al biberleri biraz kalın keserek soğana ekleyip soteledikten sonrada lahanalarıda
süzdürüp kalın doğrayıp bu soteye ekle ve az miktarda tuz iyice soteedikten sonra
soğumaya al. Soğu veya sıcak servis yapabilirsiniz.
CİVES
TAVUK CİĞERİ