Hakkımda

Fotoğrafım
İstanbul, Türkiye
Bu site aracılığıyla 30 yıllık tecrübemi sizlerle paylaşmayı amaçlıyorum. Yemek yapmak benim için bir tutku, bir zevk, bir aşkdır. Pratik ve değişik tariflerimle sizler için de öyle olması dileğiyle... Sevgiler

Makarnalar

MALZEMELER:
Lazanya hamuru
Bolonez sos
Beşamel sos
Rendelenmiş kaşar peyniri


Y A P I L I Ş I: 500 gr. una 5 adet yumurta ve tuz ekleyerek iyice yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 1 saat dinlendirin.
Hamurunuz dinlenirken 2 adet soğanı ince ince doğrayarak tencerede kavurun. İçerisine 1 kg.kıyma ve rendelenmiş havuç ekleyerek iyice kavurun. Daha sonra içerisine domates sos veya salça, az su, tuz ve arzuya göre kırmızı şarap ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin (bolonez sos).

1 saat dinlenmiş olan hamurdan çeviz büyüklüğünde parçalar ayırın. Bu parçaları ince açın ve kaynar suda haşlayın.

Diğer yandan da biraz beşamel sos yapın. Hazırlamış olduğunuz beşamel sosu bolonez sosu birbirine karıştırarak bir kısmını tepsinin içerisinde serin. Haşlamış olduğunuz hamurları sermiş olduğunuz karışımın üzerine ekleyin ve tekrar karışımı dökün. Bu işlemi iki kere tekrarlayın. En üstüne rendelenmiş kaşar ekleyerek tekrar 180 c fırında 30 dk.pişirin. Kare şeklinde kesip servis yapabilirsiniz.





FUSULLİ KON POLLO


MALZEMESİ:Kuşbaşı tavuk eti,renkli biberler,domates,haşlan-
fasulye,tuz,maydanoz,permezan peyniri,

YAPILIŞI :Tavukları mini kuşbaşı keserek  bir tavada az sıvı yağ ile sotele ve biberleri ince julyen doğradıktan sonra onlarıda ekle iyice sote ettikten sonra mini doğranmış domates ve
haşlanmış julyen doğranmış fasulyeleri ekle ve haşlanmış fusulli makarnayı ekle tuz maydanoz ve permezan peyniri ekle iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.



SPAGETTİ KARBONARA
MALZEMESİ:Jambon.veya(beykın)kırema,tuz,tane karabiber, maydanoz,yumurta sarısı,permezan peyniri


YAPILIŞI: Bir tavada az sıvı yağda julyen kesilmiş jambon rengi dönünceye kadar kavur ve tuz maydanoz ve tane karabiber (değirmenden geçir) kıremayı ekle ve haşlanmış spagetti
iyice soteledikten sonra tavayı ocaktan al yumurtanın sarısını ekle makarnanın sıcaklığıyla iyice yedir ve öyle servis yapın.





PENNE  ARABBİATTA




MALZEMESİ: Haşlanmış penne makarna,sarımsak,
acı kırmızı biber(urfa biberi)domates sos,                               tuz,maydanoz,permezan peyniri.

YAPILIŞI: Bir tavada az sıvı yağ,3 diş sarımsak,2 ad.kırmızı acı biber(yoksa acı pul biberde olur) sarımsakların rengi dönünceye kadar sotele ve 1,5 kepçe domates sos ekle tuz maydanoz koyun haşlanmış aldante penneyi tavaya aldıktan sonra sosu yedir.Permezan peyniri koyduktan sonra tekrar salladıktan sonra servis yapabilirsiniz.




PASTA   AL  FORNO    PRİMEVERA




MALZEMESİ:Haşlanmış karışık sebze, haşlanmış penne makarna beşamel sos,kaşar peyniri

YAPILIŞI: 1porsiyon haşlanmış makarnaya  yarısı kadar haşlanmış sebze ve az beşamel sos ekledikten sonra fırına dayanıklı tabağa alın üstüne rendelenmiş kaşar peyniri
ekle ve 300 c fırında 5 dk pişirin yani kaşarlar kızarınca çıkarabilirsiniz.


NOT : Bu şekilde istediğiniz malzemelerle istediğiniz şekilde yapabilirsiniz




              








                               
   
FETUCCİNE   ALL   FREDO


MALZEMESİ:Tavuk göğüs,mantar,kırema,tuz,maydanoz
                         permezan peyniri.



YAPILIŞI:    Bir tavada az sıvı yağ ve 70 gr.küp doğranmış
      piliç parçaları iyice kavurduktan sonra doğranmış mantar az tuz az maydanoz 100 gr.
      kırema ekle kaynadıktan sonra haşlanmakta olan 1 porsiyon fetuccine makarnayı ekleyin
      iyice tavada sosu çektikten sonra permezan peyniri ekldikten sonra servis yapabilirsiniz.
      Arzuya göre üstüne permezan peyniri koyabilirsiniz.


              FETUCCİNE     ALL     PESTO


       MALZEMESİ:Pesto sos ,tuz,permezan peyniri,konkose
                              domates,fetuccine makarna,


       YAPILIŞI     :Bir tavada 3 yemek kaşığı pesto sos bir fıske tuz
                             iyice ısıttıktan sonra haşlanmış 1 porsiyon fetuccine makarnayı ekle sosu yedir ve
                             1 fıske permezan peyniri  iyice yedirdikten sonra tabağa alıp üstüne ince doğranmış
                             domates ekleyarek servis yapabilirsiniz.Üstüne 1 fıske permezan peyniri.

      NOT:Pesto sos için çukur bir gapta 3 demet fesleğen yaprağı.20 gr.çam fıstığı 20 gr.permezan peyniri
               3 diş sarımsak ve 2 çay bardağı sıvı yağ ekledikten sonra  mikserle püre haline getirdikten sonra
                kullana bilirsiniz.



                                                              F ETUCCİNE    ALL    SALMONE



   
     MALZEMESİ:Ispanaklı fetuccine,sarımsak,somon,permezan
                             peyniri,tuz


     YAPILIŞI    :Bir tavada az sıvı yağ 2 diş doğranmış sarımsak ve
                                                                                70 gr filoto çıkarılmış kuşbaşı doğranmış somon ba-
                                                                                lığı biraz sote ettikten sonra haşlanmış 1 porsiyon ıspa-
                                                                                naklı fetuccine makarnayı ekledikten sonra bir fıske tuz
                                                                                ve permezan ekledikten sonra iyice ydirlince servis
                                                                                 yapabilirsiniz.Üstüne permezan bir fıske.
                                                                                     

                                                                               

Bu Blogda Ara

Yemek Yapmak Sanattır

Yemek Yapmak Sanattır