Lazanya hamuru
Bolonez sos
Beşamel sosRendelenmiş kaşar peyniri
Y A P I L I Ş I: 500 gr. una 5 adet yumurta ve tuz ekleyerek iyice yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 1 saat dinlendirin.
Hamurunuz dinlenirken 2 adet soğanı ince ince doğrayarak tencerede kavurun. İçerisine 1 kg.kıyma ve rendelenmiş havuç ekleyerek iyice kavurun. Daha sonra içerisine domates sos veya salça, az su, tuz ve arzuya göre kırmızı şarap ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin (bolonez sos).
1 saat dinlenmiş olan hamurdan çeviz büyüklüğünde parçalar ayırın. Bu parçaları ince açın ve kaynar suda haşlayın.
Diğer yandan da biraz beşamel sos yapın. Hazırlamış olduğunuz beşamel sosu bolonez sosu birbirine karıştırarak bir kısmını tepsinin içerisinde serin. Haşlamış olduğunuz hamurları sermiş olduğunuz karışımın üzerine ekleyin ve tekrar karışımı dökün. Bu işlemi iki kere tekrarlayın. En üstüne rendelenmiş kaşar ekleyerek tekrar 180 c fırında 30 dk.pişirin. Kare şeklinde kesip servis yapabilirsiniz.
fasulye,tuz,maydanoz,permezan peyniri,
YAPILIŞI :Tavukları mini kuşbaşı keserek bir tavada az sıvı yağ ile sotele ve biberleri ince julyen doğradıktan sonra onlarıda ekle iyice sote ettikten sonra mini doğranmış domates ve
haşlanmış julyen doğranmış fasulyeleri ekle ve haşlanmış fusulli makarnayı ekle tuz maydanoz ve permezan peyniri ekle iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.
SPAGETTİ KARBONARA
MALZEMESİ:Jambon.veya(beykın)kırema,tuz,tane karabiber, maydanoz,yumurta sarısı,permezan peyniri
YAPILIŞI: Bir tavada az sıvı yağda julyen kesilmiş jambon rengi dönünceye kadar kavur ve tuz maydanoz ve tane karabiber (değirmenden geçir) kıremayı ekle ve haşlanmış spagetti
iyice soteledikten sonra tavayı ocaktan al yumurtanın sarısını ekle makarnanın sıcaklığıyla iyice yedir ve öyle servis yapın.
PENNE ARABBİATTA
acı kırmızı biber(urfa biberi)domates sos, tuz,maydanoz,permezan peyniri.
YAPILIŞI: Bir tavada az sıvı yağ,3 diş sarımsak,2 ad.kırmızı acı biber(yoksa acı pul biberde olur) sarımsakların rengi dönünceye kadar sotele ve 1,5 kepçe domates sos ekle tuz maydanoz koyun haşlanmış aldante penneyi tavaya aldıktan sonra sosu yedir.Permezan peyniri koyduktan sonra tekrar salladıktan sonra servis yapabilirsiniz.
PASTA AL FORNO PRİMEVERA
ekle ve 300 c fırında 5 dk pişirin yani kaşarlar kızarınca çıkarabilirsiniz.
NOT : Bu şekilde istediğiniz malzemelerle istediğiniz şekilde yapabilirsiniz
FETUCCİNE ALL FREDO
MALZEMESİ:Tavuk göğüs,mantar,kırema,tuz,maydanoz
permezan peyniri.
YAPILIŞI: Bir tavada az sıvı yağ ve 70 gr.küp doğranmış
piliç parçaları iyice kavurduktan sonra doğranmış mantar az tuz az maydanoz 100 gr.
kırema ekle kaynadıktan sonra haşlanmakta olan 1 porsiyon fetuccine makarnayı ekleyin
iyice tavada sosu çektikten sonra permezan peyniri ekldikten sonra servis yapabilirsiniz.
Arzuya göre üstüne permezan peyniri koyabilirsiniz.
FETUCCİNE ALL PESTO
MALZEMESİ:Pesto sos ,tuz,permezan peyniri,konkose
domates,fetuccine makarna,
YAPILIŞI :Bir tavada 3 yemek kaşığı pesto sos bir fıske tuz
iyice ısıttıktan sonra haşlanmış 1 porsiyon fetuccine makarnayı ekle sosu yedir ve
1 fıske permezan peyniri iyice yedirdikten sonra tabağa alıp üstüne ince doğranmış
domates ekleyarek servis yapabilirsiniz.Üstüne 1 fıske permezan peyniri.
NOT:Pesto sos için çukur bir gapta 3 demet fesleğen yaprağı.20 gr.çam fıstığı 20 gr.permezan peyniri
3 diş sarımsak ve 2 çay bardağı sıvı yağ ekledikten sonra mikserle püre haline getirdikten sonra
kullana bilirsiniz.
F ETUCCİNE ALL SALMONE
MALZEMESİ:Ispanaklı fetuccine,sarımsak,somon,permezan
peyniri,tuz
YAPILIŞI :Bir tavada az sıvı yağ 2 diş doğranmış sarımsak ve
70 gr filoto çıkarılmış kuşbaşı doğranmış somon ba-
lığı biraz sote ettikten sonra haşlanmış 1 porsiyon ıspa-
naklı fetuccine makarnayı ekledikten sonra bir fıske tuz
ve permezan ekledikten sonra iyice ydirlince servis
yapabilirsiniz.Üstüne permezan bir fıske.