Hakkımda

Fotoğrafım
İstanbul, Türkiye
Bu site aracılığıyla 30 yıllık tecrübemi sizlerle paylaşmayı amaçlıyorum. Yemek yapmak benim için bir tutku, bir zevk, bir aşkdır. Pratik ve değişik tariflerimle sizler için de öyle olması dileğiyle... Sevgiler

Balık Yemekleri

KARİDES

MALZEMELER:
100 gr kanal karides, 2 adet sivri biber, 3 diş sarımsak
1/2 kuru soğan, 2 adet domates, 50 gr mantar, 30 gr
kaşar peyniri, 1 çay kaşığı pul biber, az tuz ve tereyağı.

YAPILIŞI:Bir tavada soğan ve sarımsakları bir miktar sıvı yağda az çevirin. Kavrulmuş soğan ve sarımlakların içerisine sivri biber, domates ve mantarları ekleyin. İyice sote ettikten sonra karidesleri ve tereyağınıda koyup en son tuz ve pul biberini ekleyin. Piştikten sonra güvece alın ve üzerine kaşar peyniri ekleyip 300 c fırında 3 dak pişirin. Afiyet olsun


MANTAR SOSLU MEZGİT FİLETO


MALZEMESİ: Mezgit fileto, mantar, şarab, kalamata zeytin, balık bulyon, tiriyaki sos


YAPILIŞI:Balığı unlayıp az sıvı yağda her iki tarafını hafif kızartın. Bir miktar şarap ekleyip flambe edin. Mantarı, kalamata zeytinleri, az balık bulyonunu, tuzu ve tiriyaki sos ekleyip iyice pişirin ve servis yapın.


 

SALMONE IN SALSA DI MONDELLE (somon balığı badem soslu)

MALZEMESİ: 250 gr.somon fileto, sarımsak, file badem, kuru üzüm, beyaz şarap, krema, labne
peyniri, yumurta sarısı, roka, tiriyaki sos, balık baharatı, tuz.

YAPILIŞI      : Bir tavada az sarımsak sızma yağ ve filebadem rengi dönünceye kadar kavurun Az şarap
ekleyip flambe yapın alkol gittikten sonra krema kuru üzüm,bir yemek kaşığı labne peyniri
tuz, balık baharatı ve tiriyaki sos iyice kaynatıp bir kenara alın ve yumurta sarısı karıştırdıktan
sonra iki üç yaprak roka ekleyip tabağa koyun ve ızgarada pişen somonu üstüne
koyarak yanında garnitürle servis yapın.


FENER KAVURMA


MALZEMESİ: Fileto fener balığı, sarımsak, arpacık soğan, mantar,
domates, sivri biber, tuz, pulbiber, balık, baharatı, tereyağ


YAPILIŞI       :Bir tavada 4 diş sarımsak sızma yağ ve 8 ad.arpacık 
soğan, sivri biberi iyice sote edin. 7-8 mantarı 4'e bölün ve
onlarıda ekleyerek küp doğranmış domates veya (çeri domates) iyice sote ettikten sonra tuz pul biber balık baharatı ekleyin sonra kuşbaşı doğranmış fileto balığı  az unla
yağda hafif kızartarak tavadaki karışıma ekleyip birazda öyle sote edin ve servis yapın.

NOT: Arzuya göre güveçte servis yapabilirsiniz.Başka fileto balıktanda yapabilirsiniz.

     

Resim yazısı ekle

PROVANSAL USULÜ KİREMİTTE ÇİPURA

MALZEMESİ: Çipura balık, kuru soğan, domates, limon, sarımsak,
tereyağı, biberiye otu, defne yaprağı, soya sos


YAPILIŞI      :Balığı temizleyip yıkadıktan sonra içine biberiye
otu,dereotu,maydanoz sapı,limon dilimler sıkıştırın.Sonra soğanı piyaz doğrayıp domatesi de ince keserek sarımsak ve tane kara biberle karıştırp kiremidin dibine dizin. Az sıvı yağ dökün balığı üstüne koyun balığı ortadan derin çizik atın biraz sıvı yağ dolandırın 200 c fırında 8 dk. pişirin fırından alın balığı çevirin ve limon dilimleri koyun yanlarına tekrar fırına koyun bu sefer  5 dk pişirin çıkardıktan sonra üzerine fırça yardımıyla erimiş tereyağ ve soya sos bolca sürün ve servis yapın.



BALIK    KÖFTESİ

MALZEMESİ: 500Gr.  Balık fileto5 ad.,taze soğan, 6 diş sarımsak150 gr.,kaşar peyniri1 ad,bayat ekmek içi,4 ad yumurta100 gr haşlanmış,mantar yarım demet,maydanoz,1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı ,karbonat1 tatlı kaşığı,tarhun otu,yarım demet dereotu1 tatlı kaşığı beyaz toz biber  

YAPILIŞI      :Yukardaki malzemeleri bir zırh ile iyice kıyma haline getirin.İçine yumurta ekmek içi ve
baharatları ekledikten sonra köfte gibi iyice yoğurun.normal köfte boyutunda şekil verdikten sonra ızgarada pişirin. bir tabağa mor soğan ve maydanoz piyaz doğrayıp karıştırın tabağın ortasına koyun köfteleride üstüne koyup tereyağı soyasos karışımınıda köftenin üstüne damlatın böylece servis yapın.

NOT: Zırhın olmadığı yerde büyük bıçak yardımıylada kıyabilirsiniz.
                                  

KALAMAR  TAVA

MALZEMESİ:Kalamar,tuz,şeker,soda,bira,karbonat,limon


YAPILIŞI     :Kalamarları iyice temizledikten sonra 1-1,5 parmak kalınlığında doğra  bir gabın içinde limon,tuz,şeker,karbonat ile iyice ovuşturarak yumuşayıncaya kadar yoğurun. Yıkayın ayrı bir gapta bira,ve sodayla marine edin en az 2 saat dinlendikten sonra kızgın çiçek yağında kalamarları unlayarak kızartın ve yanında tarator sosla servis yapın

TARATOR SOS: Boyat ekmek içi tuz sarımsak mayonez bunları iyice karıştırın.






                                                     LEVREK  ŞİŞ

    MALZEMESİE:Levrek fileto,kaşar peyniri,defne yaprağı,limon
                             biber,domates.

      YAPILIŞI      Levreği temizleyip fileto çıkarın uzunlamasına 4 e böl
                            üstüne streş koyup et döveceğiyle dövün kalın kuşbaşı kesilmiş kaşar peynirini sarın
                            ek yerinden biber,defne yaprağı balık tekrar defne yaprağı biber limon domates sırayla
                            şişe takın ızgarada iyi pişirin servis yaparken üstüne  biraz erimiş tereyağlı soya sos karı-
                            şımı sürün yada dökün.
      NOT:            Izgaranın olmadığı yerde tıtırlı teflon tavada kısık ateşte pişirebilirsiniz.



SOMON  SARMA

MALZEMESİ:Karışık sebze sote veya sote
                         ıspanak.Emmantel peynir.

YAPILIŞI       :Karışık sebzeyi iyice sote ettikten sonra füme somonlara sa-
                         rıp üstüne dilimlenmiş emmantel peyniride koyup 180c fırın
                         da peynir eriyinceye kadar pişirip sıcak servis yapabilirsiniz.

NOT       :     Ayrıyaten arzuya göre sote edilmiş ıpanaklada yapabilirsiniz.
                      Özel davetlerde bunu soğuk olarak hollandes sos ilede servis
                       yapabilirsiniz.
                                                                                    





                                                                              
                                                                                

















Bu Blogda Ara

Yemek Yapmak Sanattır

Yemek Yapmak Sanattır